4.2. LES NOVEL·LES CAVALLERESQUES

*********TIRANT LO BLANC********

Aquesta és l'adaptació del "Tirant lo Blanc" que t'has de llegir

DIFERÈNCIES ENTRE LES NOVEL·LES CAVALLERESQUES I ELS LLIBRES DE CAVALLERIA

En aquest enllaç trobaràs una presentació sobre Joanot Martorell i la seua novel·la "Tirant lo Blanc":

 

http://www.slideshare.net/sicafe/tirant-lo-blanc-apunts?from_search=1

"Tirant lo Blanc", novel·la total
Si vols llegir l'explicació detallada de per què el "Tirant lo Blanc" ha estat considerada una novel·la total, llig atentament aquest PDF.
Tirant lo Blanc novel·la total.pdf
Documento Adobe Acrobat 83.8 KB

Vols saber quin és el teu grau de coneixements sobre Joanot Martorell i la seua obra el "tirant lo Blanc"? No pots deixar de fer aquest qüestionari de 25 preguntes i comprovar si necessites repassar un poc més o si vas sobrat!

 

http://www.edu365.cat/batxillerat/versals/tirant/3c.swf

Per saber-ne més...

Un llibre que no et pots perdre si vols conéixer més a fons la figura i l'època de Martorell és aquest:

Joanot Martorell és vell i sap que la mort l’assetja. Ho ha perdut tot: diners, amics, prestigi… La seua situació miserable l’obliga a empenyorar el Tirant lo Blanc i a escriure una llarga carta a Martí Joan de Galba, en la qual li prega que preserve la seua joia més valuosa, conscient que el món dels cavallers està condemnat a la desaparició.

Les cendres del cavaller, XV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, narra en primera persona la vida, tan intensa i apassionant com dissortada, de Joanot Martorell: la lluita per conquerir Nàpols al costat d’Alfons el Magnànim, les intrigues viscudes com a conseller del príncep de Viana o les relacions amb el seu cunyat, Ausiàs March. La primera biografia novel·lada de Joanot Martorell descobreix al gran públic l’autor fonamental del segle d’or de la nostra literatura.

 

Si vols conéixer més afons la figura de l'autor de la nostra obra més universal, no pots deixar de veure el documental "Joanot i Tirant, lletres i batalles"

I, finalment, si et ve de gust, pots veure'n la versió cinematogràfica!