Vols ampliar el teu vocabulari relacionat amb els nadals? Tens curiositat per saber l'origen de moltes de les nostres tradicions relacionades amb estes dates? No et pots perdre aquest capítol de Trau la llengua!
DOLÇOS DE NADAL
Pastissets de moniato
Ingredients (per a 18 pastissets):
Per fer la confitura:
(si no vols fer tanta faena, també pots comprar la confitura de moniato ja feta)
225 g moniato (bullit i pelat)
150 g sucre
1 bastonet de canyella
1 pell de llima
Per fer els pastissets:
250 ml oli
65 ml anís dolç
60 ml moscatell
ratlladura de llima
50 g ametlla mòlta
500 g farina
Sucre cristall
La confitura la podem preparar amb antelació i guardar-la a la nevera fins al moment d'utilitzar-la. Per fer-la, bullim els moniatos amb pell fins que estiguen cuits. Aleshores els pelem i els pesem. Posem en un cassó, a foc molt suau durant 1/2 hora, la polpa de moniato, el sucre, el bastonet de canyella i la pell de llima, i remenem constantment amb una espàtula de fusta perquè no s'enganxe al fons del cassó.
Una vegada feta, la deixem gelar i la guardem tapada a la nevera, deixant també la pell de llima i el bastonet de canyella.